Новини

ИНСТИТУТ ЗА ЧОВЕШКИ РЕСУРСИ

Програма и график за обучение
25-26.09.2024

Тема: Овладяване и контрол на професионалния стрес

Анотация:
Програма за теоретична и практическа подготовка на учители, педагогически специалисти, директори, психолози и др. Подходяща обучение и на целия колектив, включително непедагогически персонал. Обученията са за придобиване на практически умения и приложни знания на участниците в образователната система. Протичат предимно в работен формат, като се акцентира върху предлагането на решения на конкретни казуси от ежедневната работа на участниците.

В програмата са заложени развитието на следните компетенции:
- Управление на емоциите. Как се справяме със стресът в учителската професия? Контрол над ситуацията в образователна и работна среда.
- Какво е емоционално прегаряне при учителите? Бърнаут. Стратегии за справяне със синдрома „Бърнаут". Контрол над стресови ситуации. Текучество. (ако очакват и Бърнаута да е засегнат)
- Контрол над стресови ситуации. Как да превърнем стреса е мотивиращ- педагогически методи и стратегии включващи широк набор от инструменти, съобразени с конкретните,
специфични нужди и дейности на педагогическите специалисти. Разрешаване на конфликти, методи и стратегии за справяне с проблемите в и извън работа с ученици/деца, родители и учители.
- Обучение за управление на стреса. Обучението е с практическа насоченост.
- Управление на емоциите. Как се справяме със стресът в учителската професия? Контрол над ситуацията в образователна и работна среда.
 

График за 25.09.2024

Начало – първи панел: 13.30 – 16:00

График за 26.09.2024

Втори панел: 09.00 – 12:30

Край: 12:30

Оригинален документ ТУК